Sagan bude mať v Bora-Hansgrohe nových kolegov Kennaugha a Ossa

01.08.2017 Celý región

Hamburg 1. augusta (TASR) - Vedenie nemeckého cyklistického tímu Bora-Hansgrohe, kde pôsobí štvorica Slovákov na čele s Petrom Saganom, získalo nové posily pre budúcu sezónu - Brita Petra Kennaugha a Taliana Daniela Ossa.

Taliansky cyklista sa už s P. Saganom stretol počas pôsobenia v tíme Liquigas, odkiaľ v roku 2013 odišiel do BMC Racing. Tridsaťročný Oss bol dôležitým domestikom Grega Van Avermaeta a hral kľúčovú úlohu pri triumfe Belgičana na tohtoročných pretekoch Paríž-Roubaix. Svojmu tímu pomohol aj k úspechu na Tour de France a majstrovstvách sveta. Okrem Sagana sa stretne aj s bývalým kolegom z BMC Marcusom Burghardtom.

"Teším sa, že sa stretne s bývalými kolegami Petrom a Marcusom. Mám tam aj ďalšieho kamaráta Cesareho Benedettiho, takže som si istý, že si užijeme veľa zábavy. Bora-Hansgrohe je ambiciózny tím s veľkými cieľmi a presne to som hľadal. Po piatich rokoch v BMC som potreboval zmenu. Celý tím okolo Ralpha Denka sa veľmi rýchlo zlepšuje a som šťastný, že budem jeho súčasťou," povedal Oss pre cyclingnews.com.

Dvadsaťosemročný Kennaugh pôsobil od roku 2010 v Sky, kde zažil viacero úspechov. Naposledy sa tento rok tešil z etapového triumfu na Criterium du Dauphine. Na Tour de France však nemal v tíme významnú úlohu a preto cítil potreby zmeny prostredia. "Potreboval som novú motiváciu a skúsenosť. Cítil som, že keby som neopustil Sky, tak by som to v budúcnosti ľutoval. Musel som to spraviť," povedal Kennaugh pre cyclingnews.com.

V Bore pôsobí okrem Petra Sagana aj jeho brat Juraj a krajania Erik Baška a Michael Kolář.
 

Vyberte región